Ohjauskulmien tarkastus ja säätö

Ohjauskulmat kuntoon Mäkelässä

Pyörän asentokulmilla on suuri merkitys renkaiden kulumiseen ja ajoturvallisuuteen. Säädöt on hyvä tarkistaa säännöllisesti. Auton ohjauskulmista - eli kansankielellä aurauskulmista - löytyy useimmiten mittausten perusteella korjattavaa.

ohjauskulmien säätö Mäkelän huollossa

Uusinta tekniikkaa

Mäkelän Autossa on otettu kesällä 2019 käyttöön viimeisintä tekniikkaa olevat pyörän suuntauslaitteistot ja alustanivelien tarkastukseen avustava ravistin.

Kaikki automerkit

Mäkelästä saat ohjauskulmien tarkastuksen ja säädöt kaikkiin henkilö- ja pakettiautomerkkeihin.

Ohjauskulmien tarkastus henkilöautoon huollon tai renkaiden vaihdon yhteydessä 60 €.

Hinnat
Pyöränkulmien / nelipyöräsuuntauksen tarkastus ja säätö

Henkilöautot
Tarkastus 60  €
Tarkastus ja etupään aurauksen säätö 95  €
Tarkastus ja etu-ja takapään aurauksen säätö 120  €
Pakettiautot
Tarkastus 80  €
Tarkastus ja etupään aurauksen säätö 115  €
Tarkastus ja etu-ja takapään aurauksen säätö 140  €
Muut kulmat (camber, caster ja kulkukulma) lisähinta
Säätömahdollisuuksen mukaan sekä esimerkiksi kiinni juuttuneet säädöt kunnostus. alk 50  €

Varaa tarkastus

Ohjauskulmien tarkastus ja säätö Kielokadulla

ma – pe 7 – 17

Ajanvaraus 09 5495 2503

Miksi ohjauskulmat on syytä tarkistuttaa?

Pyörien asentokulmilla on iso vaikutus auton ajettavuuteen. Lisäksi virheelliset kulmat voivat äärimmillään kuluttaa renkaita ja jopa polttoainetta. Jos rengas koskettaa tietä väärässä kulmassa, sen pinta hiertyy ja rengas kuumenee epätasaisesti. Se lisää kulumista voimakkaasti.

ohjauskulmien säätö Mäkelän huollossa

Milloin tarkastukseen?

Jos auto tuntuu ajossa levottomalta, ohjaus puoltaa, ohjauspyörä on vinossa tai renkaat kuluvat epätasaisesti, on vika tavallisesti auton pyöränkulmissa. Jos vanteen reunassa on kolhu tai autoon on muuten hiljattain kohdistunut kovempi isku, kannattaa auto käyttää viipymättä nelipyöräsuuntauksessa.

Jos renkaiden ulkosyrjät kuluvat joko toiselta tai molemmilta puolilta, on tilanne jo liikenneturvallisuudenkin kannalta hälyttävä.

Varaa tarkastus

Termit tutuksi

Ohjaus- eli aurauskulma

Pyörien etu- ja takareunojen etäisyyden suhde toisiinsa määrittelee, onko autossa aurausta vai haritusta. Auraus tarkoittaa sitä, että pyörät ovat kääntyneet hieman sisäänpäin, haritus ulospäin leviävää kulmaa. Autoissa pyritään lähes poikkeuksetta lievään auraukseen. Haritus (renkaiden etureunat ovat kauempana toisistaan kuin takareunat) tekee autosta rauhattoman ja äkkinäisen.

Pystykallistuma (camber)

Pystykallistuksen virheitä voi syntyä lähinnä voimakkaammissa törmäyksissä, osien kulumisen tai esimerkiksi kuluneen tai rikkoutuneen osan vaihtamisen seurauksena. Pystykallistuksen korjaaminen on poikkeuksetta vaikeampaa, mutta toisaalta sen haitatkin ovat hiukan aurauskulmia lievemmät. Silti pystykallistuksetkin kannattaa tarkistuttaa, jos asia epäilyttää.

Kulkukulma

Olennaista on myös se, että auton kulkukulma on oikea - etu- ja takapyörät ovat keskenään samassa linjassa. Muussa tapauksessa auto kulkee kylkimyyryä, mikä ei sekään ole eduksi sen enempää renkaille kuin auton ajettavuudelle.

Nelipyöräsuuntaus

Kotikeinoin voi aurauskulmista saada korkeintaan hyvin karkean arvion. Camber-kulman mittaaminen on vieläkin haastavampaa, kulkukulman mittaaminen jo mahdotonta. Nelipyöräsuuntaus kannattaa tarkastuttaa säännöllisesti sen sijaan, että esim. kuluttaa turhaan renkaita tai polttoainetta. Mäkelän Autossa on viimeisintä tekniikkaa olevat pyörän suuntauslaitteistot ja alustanivelien tarkastukseen avustava ravistin. Pystymme tarkastamaan kaikkien automerkkien pyörän suuntaukset ja säätämään ne oikeiksi.